Διαγωνισμός: «Τα χρόνια της αθωότητας» της Ίντιθ Γουόρτον

Μεγάλα βιβλία, μικρές τιμές

Βιβλία για κάθε τσέπη

Το ελληνικό pocket είναι πραγματικότητα

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν βιβλία τσέπης με την αυθεντική έννοια του όρου: βιβλία δηλαδή γνωστών συγγραφέων που έκαναν ήδη μια πετυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά με την κανονική τους έκδοση και αρκετό χρόνο μετά την έκδοση αυτή επανακυκλοφορούν σε μικρό σχήμα, σε πολύ χαμηλή τιμή (5,50€ έως 9,90 €).

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ ΣΚΟΡΣΕΖΕ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΝ ΝΤΑΝΙΕΛ ΝΤΕΪ ΛΙΟΥΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΣΕΛ ΠΦΑΪΦΕΡ


Ο νεαρός δικηγόρος Nιoύλαντ Άρτσερ, γόνος επιφανούς οικογένειας της Νέας Υόρκης, περιμένει με ανυπoμoνησία τη μέρα που θα παντρευτεί την όμορφη, αθώα Μέι Γoυέλαντ. Ώσπου εμφανίζεται η κόμησσα Έλεν Ολένσκα, ξαδέλφη της μνηστής του, που ζούσε παντρεμένη στην Ευρώπη. Η Έλεν έχει αποφασίσει να χωρίσει, γεγονός πρωτοφανές για τα ήθη της καλής κοινωνίας. Γοητευτική και απελευθερωμένη, η Έλεν κάνει τον Nιoύλαντ να δει τη ζωή με άλλα μάτια. Ανάμεσά τους γεννιέται ένας έρωτας χωρίς όρια, χωρίς ελπίδα.
Μια μοναδική ιστορία για τον έρωτα και το αιώνιο δίλημμα ανάμεσα στο πάθος και το καθήκον, που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες και χάρισε στην Ίντιθ Γoυόρτoν το βραβείο Πούλιτζερ.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα και αναπόσπαστο μέρος του λογοτεχνικού κανόνα.

New York Times Book Review

H Ίντιθ Γουόρτον γεννήθηκε το 1862 από πλούσια οικογένεια της Νέας Υόρκης. Το 1885 παντρεύτηκε τον Έντουαρντ Pόμπινς Γουόρτον, τραπεζίτη από τη Βοστόνη. Εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία το 1907, αλλά δεν πήγε καλά ο γάμος τους και χώρισαν το 1913, τόσο λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων του ‘Εντουαρντ όσο και λόγω της προσπάθειας της Ίντιθ να συνδυάσει τα καθήκοντα της συζύγου με τις συγγραφικές της φιλοδοξίες. Μετά το διαζύγιό της, η Ίντιθ συνέχισε να ζει στη Γαλλία, όπου παρέμεινε μέχρι τον θάνατό της. Στο λογοτεχνικό σαλόνι της σύχναζαν συγγραφείς όπως ο συμπατριώτης της Χένρι Τζέιμς, με τον οποίο ήταν στενοί φίλοι, ο Γουόλτερ Μπέρι και πολλοί άλλοι. Μεταξύ των έργων της συμπεριλαμβάνονται Τα χρόνια της αθωότητας, Το σπίτι της ευθυμίας, Μαντάμ ντε Τρέιμ, Χαμένες ψυχές και άλλα διηγήματα, Οι αντίζηλες κ.ά. Δούλευε το τελευταίο της μυθιστόρημα Οι κουρσάροι, όταν πέθανε στις 11 Αυγούστου 1937.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΝΤΙΘ ΓΟΥΟΡΤΟΝ

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

Σειρά: Pocket Κλασικά

Μετάφραση: Έφη Φρυδά

(ISBN: 978-618-03-0153-3, σελ.: 424, τιμή: 5,50€)

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Διαγωνισμός: «Τα χρόνια της αθωότητας» της Ίντιθ Γουόρτον

Σχολιάστε